Vaša korpa: 0,00 RSD.

Nema proizvoda u vašoj korpi.

Ukupno: 0,00 RSD.

TOSHIBA ESTIA HWS-1404XWHM3-E/HWS-1604H-E

Više slika

TOSHIBA ESTIA HWS-1404XWHM3-E/HWS-1604H-E

Proizvođač: Toshiba
Tip: Split sistem
Nominalni kapacitet: 14-16kW

Budite prvi u ocenjivanju ovog proizvoda

Stanje: Dostupno za naručivanje

toshiba_estia_logo

Bez PDV-a: 651.000,00 RSD. Sa PDV-om: 781.200,00 RSD.

Specifikacija

Tip toplotne pumpe Split sistem
Nominalni kapacitet 14-16kW
Model spoljne jednice : HWS-1604H-E
Model unutrašnje jedinice : HWS-1404XWHM3-E
Energetska klasa hlađenje A
Energetska klasa grejanje A
EER 2,71
COP 4,30
Kapacitet grejanja (kW) 16,00
Kapacitet Hlađenja (kW) 13,00
Potrošnja struje hlađenje (KW) 4,80
Potrošnja struje grejanje (KW) 3,11
Temperaturni opseg rada hlađenje +10°C~+46°C
Temperaturni opseg rada grejanje -20°C~+25°C
Kapacitet integrisanog električnog grejača(KW) 3,0
Zapremina rezervoara za toplu vodu ( l ) N/D
Maksimalna temperature vode (°C) 55
Dimenzije unutrašnje jedinice (VxŠxD) (mm): 925 x 525 x 355
Težina unutrašnje jedinice (kg): 52
Nivo buke spoljne jedinice (dB)min/max: 49
Dimenzije spoljne jedinice(VxŠxD) (mm): 1340 × 900 × 320
Težina spoljne jedinice (kg): 93
Radni medijum: R410A
Cevna instalacija tečna/gas (mm): 9,52/15,88
Maksimalna dužina (m): 30
Maksimalna visinska razlika (m): 30
Prednapunjena dužina (m): N/D
Garancija: 2 godine
Proizvođač Toshiba
Preuzimanja

Toshiba Estia

Zemlja proizvodnje Japan

toshiba_estia_logo

 

 

 

toshiba_estia_hidro-unutrasnja_jedinicatoshiba_estia_11-16kw_spoljna

ESTIA toplotne pumpe vazduh-voda kompanije TOSHIBA pružaju u jednom jedinom uređaju apsolutnu ugodnost i dobar osećaj: efikasno grejanje i pripremu tople vode, a opciono i ugodno hlađenje u Vašem domu.

Zahvaljujući primenjenoj tehnologiji, toplotne pumpe ESTIA predstavljaju atraktivnu, povoljnu i iznad svega  efikasnu alternativu uobičajenim sistemima grejanja. Toplotne pumpe uzimaju najveći deo potrebne energije iz okolnog vazduha, čime se smanjuju troškovi i emisija CO2. Pokazatelji efikasnosti postignuti kod toplotne pumpe ESTIA nalaze se u samom vrhu. To je moguće samo zahvaljujući sprezi izuzetno sofisticiranih tehnologija.


 Spoljašnje jedinice ESTIA rade ekstremno tiho jer se standardno ugrađuju vrlo tihi dvostruki rotacioni kompresori. Dva diska u kompresorskoj komori koja ostvaruju kompresiju rashladnog fluida, zahvaljujući svojoj izradi rade gotovo bez vibracija i garantuju ne samo tihi rad, već i dugotrajnost. Dodatno, jednosmerni motor ventilatora s regulisanim brojem obrtaja, kao i lopatice ventilatora velike površine, doprinose niskom nivou buke. Za posebno tihi rad (do 7 dB(A) manje) može se aktivirati funkcija noćnog sniženja buke. Vreme starta i zaustavljanja programira se na ESTIA upravljaču.

  Glavna cirkulaciona pumpa za vodu spada u energetsku A klasu i dovoljna joj je minimalna količina električne energije za pogon (EEI ≤ 0,23). ESTIA, po potrebi, može upravljati i nekom dodatnom pumpom; npr. pomoćnom pumpom kod vrlo dugačkih cevovoda ili pumpom za vodu za drugi grejni krug.

 Ovaj ureaj omogucuje upravljanje dvema razlicitim temperaturnim zonama, npr. radijatorima ili ventilator-konvektorima (zone visokih temperatura) i podnim grejanjem (zona niskih temperatura). Pritom reguliše se temperatura razvodne vode u zavisnosti od temperature spoljnog vazduha, pri cemu se pojedine temperature razvodnih voda za obe temperaturne zone podešavaju na upravljacu Estia. Kriva grejanja može da se menja prema potrebama pojedine zgrade prethodnim podešavanjem. Zavisno od konfiguracije kod radijatora može biti poželjno sniženje temperature u prostoriji u toku noci. Upravljac Estia omogucuje precizno podešavanje temperaturne razlike u odnosu na dnevnu temperaturu razvodnog voda. (Programiranje vremena za start/stop kao i izbor zona u kojima se temperatura snižava).

Ugrađeni dvostruki rotacioni („twin-rotary“) kompresori mogu se savršeno regulisati u širokom rasponu broja obrtaja, pri čemu se koristi samo onoliko energije koliko je neophodno, pa tako pogonski troškovi ostaju niski.

■IPDU-invertersko upravljanje brzo i tačno računa struju motora i tako garantuje optimalno upravljanje pogonom.
■Integrisana zaštita protiv smrzavanja sprečava smanjenje efikasnosti.
■Regulacija otapanja, upravljana temperaturom, aktivira se samo u ekstremnim uslovima, što ima za posledicu niske troškove električne energije.

Pomoću specijalne cevi za zaštitu od smrzavanja, ESTIA toplotne pumpe deluju protiv mogućeg stvaranja leda od kondenzovane vode. Ova cev održava donji deo lamela bez leda – uređaj se ne može zalediti!

toshiba_estia_komponente

Komponente sistema toplotne pumpe ESTIA:

Toplotna pumpa Toshiba tipa vazduh/voda koncipirana je kao split sistem,  i sastoji se od jedne spoljne (kompresorske) jedinice i unutrašnje jedinice -

hidroboksa.  Na hidroboks prikljucuju se svi potrošaci, koji treba da se pogone od sistema (npr. bojler za toplu potrošnu vodu, radijatori,podno grejanje, itd.)

Spoljašnja jedinica (1) 

Spoljašnja jedinica – TOSHIBA Super Digital Inverter:  Spoljašnja jedinica preuzima toplotu iz okolnog vazduha, pa je preko rashladnog kruga prosleđuje hidro jedinici. Toshiba primenjuje dobro poznate Super Digital Inverter spoljašnje jedinice serije 4, koje se odlikuju izuzetno tihim kompresorima s dvostrukim rotacionim klipom, s regulacijom broja obrtaja, i  koji rade bez ikakvih vibracija.  IPDU upravljanje je zaslužno za ekstremno visoke koeficijente grejanja i  hlađenja, a time i za štedljivo korišćenje energije. Montaža može biti vrlo  fleksibilna, jer cev za rashladni fluid između spoljašnje jedinice i hidro  unutrašnje jedinice može biti dužine do 3m.Granične temperature iznose u režimu grejanja -25°C do 25°C, u režimu hlađenja 10°C do 46°C, a za pripremu sanitarne tople vode -20°C do 43°C.

Hidro unutrašnja jedinica (2)

U hidro unutrašnjoj jedinici, pomoću pločastog razmenjivača toplote prenosi se toplota rashladnog fluida (dobijena u spoljašnjoj jedinici) na vodu. Tako se  može dobiti topla voda temperature do 55°C. Takođe, tu se nalazi i cirkulaciona pumpa za grejanje, ekspanzioni sud, daljinsk i upravljač i dodatni električni grejač.Pomoću integrisanog sistema upravljanja  upravlja se svim ventilima, pumpama i komponentama sistema, a moguće je i upravljanje postojećim sistemom za grejanje, koji treba aktivirati npr. pri niskim spoljnim temperaturama (potreban je modul TCB-PCIN3E). U slučaju  potrebe, Toshiba toplotnu pumpu vazduh/voda može aktivirati i postojeći sistem grejanja (potreban je modul TCP- PCM03E). 

Rezervoar sanitarne tople vode (3)

Rezervoar izrađen od nerđajućeg čelika, koji je u fabrici toplotno izolovan, ima integrisan razmenjivač toplote većih dimenzija, koji je savršeno prilagođen grejanju pomoću toplotnih pumpi vazduh/voda. Razmenjivač toplote je optimalno konstruisan za najbolji prenos toplote s vode temperature 55oC na potrošnu toplu vodu u rezervoaru. Rezervoar je, osim toga, opremljen dodatnim električnim grejačem, senzorima temperature i sigurnosnim termostatom.

toshiba_estia_žični_sobni_kontrolerUpravljanje (4)

Daljinski upravljač integrisan je u hidro unutrašnju jedinicu i on upravlja svim funkcijama ESTIA toplotne pumpe vazduh/voda. Veliki, dobro čitljiv LCD displej pokazuje aktuelne režime rada. Integrisani nedeljni vremenski programator omogućuje lako uključivanje i isključivanje sistema, kao i izradu nedeljnog programa po želji korisnika. U njemu su sadržane i korisne funkcije kao što su: sniženje zadate dnevne temperature noću, zaštita od zamrzavanja, dodatno grejanje tople vode, kao i zaštita protiv legionele.Daljinski upravljač omogućava sledeće funkcije:
■ izbor režima rada: grejanje, potrošna topla voda, hlađenje
■ 2 zone i upravljanje potrošnom toplom vodom
■ sniženje postavne dnevne temperature noću
■ zaštita protiv zamrzavanja
■ dodatno zagrevanje potrošne tople vode
■ zaštita protiv legionele
■ nedeljni tajmer
■ programiranje osnovnih postavnih vrednosti, kao što su npr. krive grejanja,
testiranje rada, parametri za električno dodatno grejanje.

 

primer_montiranja_estia_toplotne_pumpe

Vektorsko-IPDU invertersko upravljanje vrši proracun jacine struje motora brzo  i tacno i time garantuje optimalno upravljanje pogonom. Zahvaljujuči dvostrukim rotacionim kompresorima Estia spoljašnje jedinice rade izuzetno tiho. Dva rotirajuća diska unutar cilindra kompresora komprimuju rashladni fluid pouzdano i bez vibracija.  Dvostruki rotacioni kompresori poseduju savršenu regulaciju kapaciteta u  okviru širokog raspona broja obrtaja, pri cemu proizvode samo onoliko energije, koliko je neophodno, zbog cega su pogonski troškovi niski. Dodatno podešavanje vremena uključivanja i isključivanja u noćnom režimu (dalje smanjenje buke do 7dB(A)) može se podesiti.

toshiba_estia_vektorsko_upravljanje_dvostruko_rotacionim_kompresorom

Primeri primene ESTIA sistema

toshiba_primer_primene_1

toshiba_primer_primene_2

2 Zone sa funkcijom hlađenja

toshiba_primer_primene_3

2 Zone sa postojećim grejanjem

toshiba_primer_primene_4

2 Zone sa solarnom i funkcijom hlađenja

toshiba_primer_primene_5

2 Zone sa  akumulatoro i rashladnom funkcijom

toshiba_primer_primene_6

Toplotne pumpe postoje u različitim snagama od 8 do 16Kw sa hidro modulima  opremljenim pomoćnim grejačima od 3 do 9Kw. Pomoćni grejač (backup heater) služi da "pomogne" u slučaju da uredjaj nemože da odgovori zahtevu korisnika.U slučaju eventualnog kvara na spoljnoj jedinici Hidromodul omogučava grejanje sa pomoćnim grejačima. Medjutim toplotna pumpa može da obezbedi 90-95%  godišnjih grejanih zahteva(po prosečnoj zimskoj temperaturi od - 7C) , preostalih
5-10 % isporučuje pomoćnim električnim grejačem . u praksi se odabira snaga toplotne pumpe koja može da pokrije  60 % od grejnih potreba u najhladnijem danu.


 

toshiba_estia_montaza_acs_hidromodul


toshiba estia

Recenzije korisnika

Napišite Recenziju

Garancija na uređaj se ne priznaje ukoliko uređaj nije montiran od strane ovlašćenog servisa i po pravilima struke. ACS Shop Service garancija - omogućujemo Vam do 5 godina garancije, uz obvezan godišnji redovan servis (na svakih 12 meseci ).

* nastoji da bude što preciznija u opisu svih proizvoda, ali ne možemo da garantujemo da su svi opisi kompletni i bez grešaka.

** Sve cene su sa uračunatim PDV-om.