Vaša korpa: 0,00 RSD.

Nema proizvoda u vašoj korpi.

Ukupno: 0,00 RSD.

DAIKIN ALTHERMA 3  ERGA08DV/EHBH08D6V

Više slika

DAIKIN ALTHERMA 3 ERGA08DV/EHBH08D6V

Proizvođač: Daikin
Tip: Split sistem
Nominalni kapacitet: 5-8kw

Budite prvi u ocenjivanju ovog proizvoda

Stanje: Dostupno na lageru

daikin altherma logo 3


SAMO GREJANJE


(Opciono i Hlađenje)


 

Bez PDV-a: 717.216,00 RSD. Sa PDV-om: 860.659,20 RSD.

Specifikacija

Tip toplotne pumpe Split sistem
Nominalni kapacitet 5-8kw
Model spoljne jednice : ERGA08DV
Model unutrašnje jedinice : EHBH08D6V
Energetska klasa hlađenje Ne
Energetska klasa grejanje A+++
EER N/D
COP 4,60
Kapacitet grejanja (kW) 7,50
Kapacitet Hlađenja (kW) N/D
Potrošnja struje hlađenje (KW) N/D
Potrošnja struje grejanje (KW) 1,66
Temperaturni opseg rada hlađenje N/D
Temperaturni opseg rada grejanje -25°C~+35°C
Kapacitet integrisanog električnog grejača(KW) 6
Zapremina rezervoara za toplu vodu ( l ) N/D
Maksimalna temperature vode (°C) 65
Dimenzije unutrašnje jedinice (VxŠxD) (mm): 840x440x390
Težina unutrašnje jedinice (kg): 42
Nivo buke spoljne jedinice (dB)min/max: 48
Dimenzije spoljne jedinice(VxŠxD) (mm): 740x884x388
Težina spoljne jedinice (kg): 58.5
Radni medijum: R32
Cevna instalacija tečna/gas (mm): 6.35/15.99
Maksimalna dužina (m): N/D
Maksimalna visinska razlika (m): N/D
Prednapunjena dužina (m): N/D
Garancija: 3 godine
Proizvođač Daikin
Preuzimanja

Daikin Altherma 3

Zemlja proizvodnje Češka

Ovaj sistem predstavlja fleksibilnu i finansijski isplativu alternativu elektro kotlovima i kotlovima na fosilna goriva. Uz ovaj sistem možete nabaviti i (opciono) hlađenje.
Daikin Altherma sistemi, koje karakteriše izuzetna energetska efikasnost, predstavljaju idealno rešenje u smislu smanjenja energetske potrošnje i zračenja CO2.
Ovo visoko- ili niskotemperaturno grejanje obezbeđuje korisniku optimalni komfor. Toplotne pumpe velike energetske efikasnosti, korišćenjem savremene tehnologije,
transformišu neupotrebljenu i neiscrpnu toplotu iz okolnog vazduha u korisnu toplotu. Ova toplota može da se koristi ili u okviru celokupnog sistema kontrole unutrašnje klime ili za zagrevanje vode za domaćinstvo.

daikin-altherma_3-4-8kw-unutrasnji-hydrobox-zidni

 

Daikin Altherma niskotemperaturni sistem garantuje ispravan rad sve do spoljne temperature od -25°C. To znači da toplotna pumpa uspeva da zagreje i u najhladnijim uslovima.
• Opseg Daikin Altherma 3 sistema od 4-8 kW ima specijalno projektovano kućište koje smanjuje rizik od sakupljanja leda na spirali spoljne jedinice.
• Spoljna jedinica ima slobodno viseću spiralu, čime se izbegava sakupljanje leda na njenim donjem delu. Ovo je ključni element u ostvarivanju odgovarajuće
zaštite protiv mraza, koji ima još jednu prednost: električni grejač donje ploče nije potreban.
• Izduvna rešetka je takođe specijalno projektovana da bi se izbeglo sakupljanje leda

 

Zidna unutrašnja jedinica je savršeno rešenje u slučaju kad topla voda za domaćinstvo nije potrebna u kombinaciji sa Daikin Altherma sistemom. 

• Sve hidraulične komponente su već ugrađene u toplotnu pumpu (cirkularna pumpa, ekspanziona posuda, pomoćni grejač. itd.). Nema potrebe da tražite
komponente drugih proizvođača.
• Svim hidrauličnim komponentama i PCB tabli se može prići sa prednje strane, zbog jednostavnijeg servisiranja.
• Mali prostor za montažu - skoro da nije potreban nikakav bočni prostor.
• Savremen izgled može lako da se uskladi sa ostalim modernim kućnim aparatima.

Zidna unutrašnja jedinica treba da se kombinuje sa posebnim rezervoarom tople vode za domaćinstvo.

• Sve hidraulične komponente su već ugrađene (cirkularna pumpa, ekspanziona posuda, pomoćni grejač. itd.) Nema potrebe da tražite komponente drugih proizvođača.
• Električnoj PCB tabli i hidrauličnim komponentama se može prići sa prednje strane. Ovim se omogućuje jednostavno servisiranje i izbegava mogućnost oštećenja električnih komponenti vodom koja curi.
• Svi vodeni i rashladni spojevi se nalaze na vrhu uređaja, što omogućava jednostavan pristup i jednostavno priključivanje. Znači da nema nikakvih priključaka sa zadnje strane uređaja, čime se smanjuje nagazna površina.

Daikin Altherma niskotemperaturni sistem je opremljen novim korisničkim interfejsom. Puštanje u pogon, servisiranje i svakodnevni rad postaju jednostavni: višejezički grafički interejs nudi detaljni prikaz, jednostavnu navigaciju i inteligentne kontrolne funkcije.

Korisnički interfejs je opremljen senzorom temperature i može da se daljinski uključi sa Daikin Altherma niskotemperaturne unutrašnje jedinice.
• Posle instalacije, on će omogućiti jednostavan pristup operativnim informacijama i parametrima ovog uređaja.
• Uključen na odstojanju (na pr. u dnevnoj sobi), vršiće funkciju sobnog termostata sa karakteristikama koje su usavršene u odnosu na standardni sobni termostat. Rezultat ovoga je stabilnija sobna temperatura, povećana efikasnost i produžen radni vek. Još jedan, dodatni interfejs, može biti instaliran na uređaju u servisne svrhe.

U režimu detaljnog prikaza, veliki grafički ekran korisničkog interfejsa prikazuje trenutne   temperature sa čak 8 senzora  i radni režim uređaja. Ako korisniku tako više odgovara, na raspolaganju stoji pojednostavljeni bazični prikaz, koji prikazuje samo trenutnu   temperaturu i isključivo dozvoljava promenu željene sobne temperature ili temperature vode. Podešavanje parametara može da se vrši putem jednostavnog i lako razumljivog menija. Ovaj meni takođe omogućava pristup dodatnim informacijama, kao što su potrošnja energije sistema i proizvedena toplota, kao i njihova raspodela između grejanja, hlađenja i zagrevanja vode za domaćinstvo, što daje detaljan uvid u efikasnost rada uređaja.


Pomoćni grejač (backup heater) služi da "pomogne" u slučaju da uredjaj nemože da odgovori zahtevu korisnika.U slučaju eventualnog kvara na spoljnoj jedinici

Hidromodul omogučava grejanje sa pomoćnim grejačima. Medjutim toplotna pumpa može da obezbedi 90-95%  godišnjih grejanih zahteva(po prosečnoj zimskoj temperaturi od - 7C) , preostalih 5-10 % isporučuje pomočnim električnim grejačem . U praksi se odabira snaga toplotne pumpe koja može da pokrije  60 % od grejnih potreba u najhladnijem danu .

 Spoljne jedinica je posebno dizajnirana za rad u ekstremno hladnim uslovima. Daikin inženjeri podvrgavaju uredjaj veoma teškim testovima, simulirajući najteže moguće uslove rada. Pogledajte video

 


 Nagrada za dizajn unutrašnje jedinice 

 

daikin_altherma_komplet_uredjaj_4-8kw

Recenzije korisnika

Napišite Recenziju

Garancija na uređaj se ne priznaje ukoliko uređaj nije montiran od strane ovlašćenog servisa i po pravilima struke. ACS Shop Service garancija - omogućujemo Vam do 5 godina garancije, uz obvezan godišnji redovan servis (na svakih 12 meseci ).

* nastoji da bude što preciznija u opisu svih proizvoda, ali ne možemo da garantujemo da su svi opisi kompletni i bez grešaka.

** Sve cene su sa uračunatim PDV-om.