Vaša korpa: 0,00 RSD.

Nema proizvoda u vašoj korpi.

Ukupno: 0,00 RSD.

DAIKIN ALTHERMA  ERLQ014CV3/EHVX16S18C3V

Više slika

DAIKIN ALTHERMA ERLQ014CV3/EHVX16S18C3V

Proizvođač: Daikin
Tip: Split sistem
Nominalni kapacitet: 14-16kW

Budite prvi u ocenjivanju ovog proizvoda

Stanje: Dostupno za naručivanje

daikin altherma logo


INTEGRISAN BOJLER (180L) ZA SANITARNU VODU 

Bez PDV-a: 853.120,00 RSD. Sa PDV-om: 1.023.744,00 RSD.

Specifikacija

Tip toplotne pumpe Split sistem
Nominalni kapacitet 14-16kW
Model spoljne jednice : ERLQ014CV3
Model unutrašnje jedinice : EHVX16S18C3V
Energetska klasa hlađenje A
Energetska klasa grejanje A
EER 2,47
COP 4,30
Kapacitet grejanja (kW) 14,50
Kapacitet Hlađenja (kW) 12,55
Potrošnja struje hlađenje (KW) 5,09
Potrošnja struje grejanje (KW) 3,37
Temperaturni opseg rada hlađenje +10°C~+46°C
Temperaturni opseg rada grejanje -25°C~+25°C
Kapacitet integrisanog električnog grejača(KW) 3
Zapremina rezervoara za toplu vodu ( l ) N/D
Maksimalna temperature vode (°C) 55
Dimenzije unutrašnje jedinice (VxŠxD) (mm): 1732x600x728
Težina unutrašnje jedinice (kg): 126
Nivo buke spoljne jedinice (dB)min/max: 52
Dimenzije spoljne jedinice(VxŠxD) (mm): 1345x900x320
Težina spoljne jedinice (kg): 113
Radni medijum: R410A
Cevna instalacija tečna/gas (mm): N/D
Maksimalna dužina (m): N/D
Maksimalna visinska razlika (m): N/D
Prednapunjena dužina (m): N/D
Garancija: 3 godine
Proizvođač Daikin
Preuzimanja

daikin_altherma

Zemlja proizvodnje Češka

Ovaj sistem predstavlja fleksibilnu i finansijski isplativu alternativu elektro kotlovima i kotlovima na fosilna goriva. Uz ovaj sistem možete nabaviti i (opciono) hlađenje.
Daikin Altherma sistemi, koje karakteriše izuzetna energetska efikasnost, predstavljaju idealno rešenje u smislu smanjenja energetske potrošnje i zračenja CO2.
Ovo visoko- ili niskotemperaturno grejanje obezbeđuje korisniku optimalni komfor. Toplotne pumpe velike energetske efikasnosti, korišćenjem savremene tehnologije,
transformišu neupotrebljenu i neiscrpnu toplotu iz okolnog vazduha u korisnu toplotu. Ova toplota može da se koristi ili u okviru celokupnog sistema kontrole unutrašnje klime ili za zagrevanje vode za domaćinstvo.

daikin_altherma_spoljna_jedinica_sa_dva_ventilatora

 

Daikin Altherma niskotemperaturni sistem garantuje ispravan rad sve do spoljne temperature od -25°C. To znači da toplotna pumpa uspeva da zagreje i u najhladnijim uslovima.

Opseg Daikin Altherma sistema od 11-16 kW ima specijalno zaštitu koja smanjuje rizik od sakupljanja leda na spirali spoljne jedinice.
• Prolaz toplog gasa: vreli rashladni fluid u gasnom stanju koji dolazi sa kompresora prolazi kroz donju ploču čime sprečava da se osnova zaledi i osigurava da su svi otvori za odvod prolazni
• Prolaz pothlađenja: pre nego što raspršivač izvrši račvanje cevi rashladnog fluida, rashladni fluid prolazi kroz donji deo spirale čime sprečava formiranje leda na ovim donjim delovima.

Na opsegu proizvoda ERLQ-C je instaliran grejač donje ploče malog kapaciteta (35 W), inteligentne operativne logike, koji se aktivira samo u toku ciklusa odmrzavanja. Ovim se vrši ušteda od oko 90% potrošnje elektriciteta u poređenju sa tradicionalnim sistemima toplotne pumpe sa termostatičkom kontrolom grejača donje ploče.

daikin_altherma_grejanje_dna_spoljne_jedinice 

Nova Daikin Altherma niskotemperaturna integrisana unutrašnja jedinica je podna/parapetna toplotna pumpa u koju je ugrađen rezervoar za toplu vodu (u verzijama 180 l i 260 l). On omogućuje najveći faktor efikasnosti zagrevanja tople vode i udobnosti za korisnike, uz kompaktan oblik, ravnih linija. Ako korisnik želi toplu vodu za domaćinstvo u kombinaciji sa Daikin Altherma niskotemperaturnim sistemom, integrisana unutrašnja jedinica je najbolje rešenje, kako za montera tako i za korisnika!

daikin_unutrasnja_jedinica_komponente 

• Rezervoar tople vode za domaćinstvo od nerđajućeg čelika je ugrađen u uređaj. Svi spojevi između modula toplotne pumpe i rezervoara su fabrički proizvedeni i isporučeni. Ovo, u odnosu na tradicionalne sisteme (zidne, sa odvojenim rezervoarom za toplu vodu) omogućuje bržu montažu pri kojoj jedino treba povezati cevi za vodu i za rashladni fluid.
• Sve hidraulične komponente su već ugrađene (cirkularna pumpa, ekspanziona posuda, pomoćni grejač. itd.) Nema potrebe da tražite komponente drugih proizvođača.
• Električnoj PCB tabli i hidrauličnim komponentama se može prići sa prednje strane. Ovim se omogućuje jednostavno servisiranje i izbegava mogućnost oštećenja električnih komponenti vodom koja curi.
• Svi vodeni i rashladni spojevi se nalaze na vrhu uređaja, što omogućava jednostavan pristup i jednostavno priključivanje. Znači da nema nikakvih priključaka sa zadnje strane uređaja, čime se smanjuje nagazna površina.

daikin-brc1e52-kontroler Daikin Altherma niskotemperaturni sistem je opremljen novim korisničkim interfejsom. Puštanje u pogon, servisiranje i svakodnevni rad postaju jednostavni: višejezički grafički interejs nudi detaljni prikaz, jednostavnu navigaciju i inteligentne kontrolne funkcije.

Korisnički interfejs je opremljen senzorom temperature i može da se daljinski uključi sa Daikin Altherma niskotemperaturne unutrašnje jedinice.
• Posle instalacije, on će omogućiti jednostavan pristup operativnim informacijama i parametrima ovog uređaja.
• Uključen na odstojanju (na pr. u dnevnoj sobi), vršiće funkciju sobnog termostata sa karakteristikama koje su usavršene u odnosu na standardni sobni termostat. Rezultat ovoga je stabilnija sobna temperatura, povećana efikasnost i produžen radni vek. Još jedan, dodatni interfejs, može biti instaliran na uređaju u servisne svrhe.

U režimu detaljnog prikaza, veliki grafički ekran korisničkog interfejsa prikazuje trenutnu sobnu temperaturu i radni režim uređaja. Ako korisniku tako više odgovara, na raspolaganju stoji pojednostavljeni bazični prikaz, koji prikazuje samo trenutnu sobnu temperaturu i isključivo dozvoljava promenu željene sobne temperature. Podešavanje parametara može da se vrši putem jednostavnog i lako razumljivog menija. Ovaj meni takođe omogućava pristup dodatnim informacijama, kao što su potrošnja energije sistema i proizvedena toplota, kao i njihova raspodela između grejanja, hlađenja i zagrevanja vode za domaćinstvo, što daje detaljan uvid u efikasnost rada uređaja.


 

daikin_altherma_pomocni_grejac

Pomoćni grejač (backup heater) služi da "pomogne" u slučaju da uredjaj nemože da odgovori zahtevu korisnika.U slučaju eventualnog kvara na spoljnoj jedinici
Hidromodul omogučava grejanje sa pomoćnim grejačima. Medjutim toplotna pumpa može da obezbedi 90-95%  godišnjih grejanih zahteva(po prosečnoj zimskoj temperaturi od - 7C) , preostalih 5-10 % isporučuje pomočnim električnim grejačem . U praksi se odabira snaga toplotne pumpe koja može da pokrije  60 % od grejnih potreba u najhladnijem danu .

daikin_altherma_usteda_prostora

U poređenju sa tradicionalnim split sistemima kod koji je zidna unutrašnja jedinica odvojena od rezervoara za toplu vodu,integrisana unutrašnja jedinica znatno smanjuje potreban prostor.

Mala površina osnove: sa širinom od svega 600 mm i dubinom od 728 mm, integrisana unutrašnja jedinica ima nagaznu površinu sličnu ostalim kućnim aparatima. Manja nagazna površina potrebna za montažu: skoro da nije potreban nikakav bočni prostor. Prostor iza uređaja, koji se obično koristi za cevi, nije potreban, jer se svi cevni spojevi nalaze sa gornje strane. Ovo znači da nagazna površina potrebna za montažu iznosi svega 0,45 m².

Mala visina potrebna za montažu: verzije od 180 l i 260 l su visoke 173 cm. Visina potrebna za montažu je manja od 2 m.

Kompaktnost integrisane unutrašnje jedinice još više dolazi do izražaja zahvaljujući njenom glatkom i modernom izgledu koji se odlično slaže sa ostalim uređajima za domaćinstvo.

 

Spoljne jedinica je posebno dizajnirana za rad u ekstremno hladnim uslovima. Daikin inženjeri podvrgavaju uredjaj veoma teškim testovima, simulirajući najteže moguće uslove rada. Pogledajte video

daikin_altherma_u_enterijeru

daikin_altherma_spoljna jedinica_na fasadi

Recenzije korisnika

Napišite Recenziju

Garancija na uređaj se ne priznaje ukoliko uređaj nije montiran od strane ovlašćenog servisa i po pravilima struke. ACS Shop Service garancija - omogućujemo Vam do 5 godina garancije, uz obvezan godišnji redovan servis (na svakih 12 meseci ).

* nastoji da bude što preciznija u opisu svih proizvoda, ali ne možemo da garantujemo da su svi opisi kompletni i bez grešaka.

** Sve cene su sa uračunatim PDV-om.