Vaša korpa: 0,00 RSD.

Nema proizvoda u vašoj korpi.

Ukupno: 0,00 RSD.

DAIKIN ALTHERMA  ERLQ014CW1/EHBH16C

Više slika

DAIKIN ALTHERMA ERLQ014CW1/EHBH16C

Proizvođač: Daikin
Tip: Split sistem
Nominalni kapacitet: 14-16kW

Budite prvi u ocenjivanju ovog proizvoda

Stanje: Dostupno na lageru

daikin_altherma_logo


 

Specijalna cena Bez PDV-a: 706.800,00 RSD. Sa PDV-om: 848.160,00 RSD.

Regularna cena 874.944,00 RSD.

Specifikacija

Tip toplotne pumpe Split sistem
Nominalni kapacitet 14-16kW
Model spoljne jednice : ERLQ014CW1
Model unutrašnje jedinice : EHBH16C
Energetska klasa hlađenje A++
Energetska klasa grejanje A++
EER 2,47
COP 4,30
Kapacitet grejanja (kW) 14,50
Kapacitet Hlađenja (kW) 12,55
Potrošnja struje hlađenje (KW) 5,09
Potrošnja struje grejanje (KW) 3,37
Temperaturni opseg rada hlađenje +10°C~+46°C
Temperaturni opseg rada grejanje -25°C~+25°C
Kapacitet integrisanog električnog grejača(KW) -
Zapremina rezervoara za toplu vodu ( l ) -
Maksimalna temperature vode (°C) 55
Dimenzije unutrašnje jedinice (VxŠxD) (mm): 890x480x344
Težina unutrašnje jedinice (kg): 45
Nivo buke spoljne jedinice (dB)min/max: 52
Dimenzije spoljne jedinice(VxŠxD) (mm): 1345x900x320
Težina spoljne jedinice (kg): 113
Radni medijum: R410A
Cevna instalacija tečna/gas (mm): 15.9mm/9,52mm
Maksimalna dužina (m): 50
Maksimalna visinska razlika (m): 15
Prednapunjena dužina (m): 10
Garancija: 3 godine
Proizvođač Daikin
Preuzimanja

daikin_altherma

Zemlja proizvodnje Češka

Ovaj sistem predstavlja fleksibilnu i finansijski isplativu alternativu elektro kotlovima i kotlovima na fosilna goriva. Uz ovaj sistem možete nabaviti i (opciono) hlađenje.
Daikin Altherma sistemi, koje karakteriše izuzetna energetska efikasnost, predstavljaju idealno rešenje u smislu smanjenja energetske potrošnje i zračenja CO2.
Ovo visoko- ili niskotemperaturno grejanje obezbeđuje korisniku optimalni komfor. Toplotne pumpe velike energetske efikasnosti, korišćenjem savremene tehnologije,
transformišu neupotrebljenu i neiscrpnu toplotu iz okolnog vazduha u korisnu toplotu. Ova toplota može da se koristi ili u okviru celokupnog sistema kontrole unutrašnje klime ili za zagrevanje vode za domaćinstvo.

daikin_altherma_unutrasnja_hidro_zidna

 daikin_altherma_spoljna_11-16kW

Daikin Altherma niskotemperaturni sistem garantuje ispravan rad sve do spoljne temperature od -25°C. To znači da toplotna pumpa uspeva da zagreje i u najhladnijim uslovima.

Opseg Daikin Altherma sistema od 11-16 kW ima specijalno zaštitu koja smanjuje rizik od sakupljanja leda na spirali spoljne jedinice.
• Prolaz toplog gasa: vreli rashladni fluid u gasnom stanju koji dolazi sa kompresora prolazi kroz donju ploču čime sprečava da se osnova zaledi i osigurava da su svi otvori za odvod prolazni
• Prolaz pothlađenja: pre nego što raspršivač izvrši račvanje cevi rashladnog fluida, rashladni fluid prolazi kroz donji deo spirale čime sprečava formiranje leda na ovim donjim delovima.

Na opsegu proizvoda ERLQ-C je instaliran grejač donje ploče malog kapaciteta (35 W), inteligentne operativne logike, koji se aktivira samo u toku ciklusa odmrzavanja. Ovim se vrši ušteda od oko 90% potrošnje elektriciteta u poređenju sa tradicionalnim sistemima toplotne pumpe sa termostatičkom kontrolom grejača donje ploče.

daikin_altherma_grejanje_dna_spoljne_jedinice 

idna unutrašnja jedinica je savršeno rešenje u slučaju kad topla voda za domaćinstvo nije potrebna u kombinaciji sa Daikin Altherma sistemom. 

• Sve hidraulične komponente su već ugrađene u toplotnu pumpu (cirkularna pumpa, ekspanziona posuda, pomoćni grejač. itd.). Nema potrebe da tražite
komponente drugih proizvođača.
• Svim hidrauličnim komponentama i PCB tabli se može prići sa prednje strane, zbog jednostavnijeg servisiranja.
• Kompaktni uređaj: visina 88,1 cm, širina 48 cm, dubina 34,4 cm
• Mali prostor za montažu - skoro da nije potreban nikakav bočni prostor.
• Savremen izgled može lako da se uskladi sa ostalim modernim kućnim aparatima.

daikin_unutrasnja_zidna_jedinica_komponente

OPCIONALNO

 

• Sve hidraulične komponente su već ugrađene (cirkularna pumpa, ekspanziona posuda, pomoćni grejač. itd.) Nema potrebe da tražite komponente drugih proizvođača.
• Električnoj PCB tabli i hidrauličnim komponentama se može prići sa prednje strane. Ovim se omogućuje jednostavno servisiranje i izbegava mogućnost oštećenja električnih komponenti vodom koja curi.
• Svi vodeni i rashladni spojevi se nalaze na vrhu uređaja, što omogućava jednostavan pristup i jednostavno priključivanje. Znači da nema nikakvih priključaka sa zadnje strane uređaja, čime se smanjuje nagazna površina.

daikin-brc1e52-kontroler Daikin Altherma niskotemperaturni sistem je opremljen novim korisničkim interfejsom. Puštanje u pogon, servisiranje i svakodnevni rad postaju jednostavni: višejezički grafički interejs nudi detaljni prikaz, jednostavnu navigaciju i inteligentne kontrolne funkcije.

Korisnički interfejs je opremljen senzorom temperature i može da se daljinski uključi sa Daikin Altherma niskotemperaturne unutrašnje jedinice.
• Posle instalacije, on će omogućiti jednostavan pristup operativnim informacijama i parametrima ovog uređaja.
• Uključen na odstojanju (na pr. u dnevnoj sobi), vršiće funkciju sobnog termostata sa karakteristikama koje su usavršene u odnosu na standardni sobni termostat. Rezultat ovoga je stabilnija sobna temperatura, povećana efikasnost i produžen radni vek. Još jedan, dodatni interfejs, može biti instaliran na uređaju u servisne svrhe.

U režimu detaljnog prikaza, veliki grafički ekran korisničkog interfejsa prikazuje trenutnu sobnu temperaturu i radni režim uređaja. Ako korisniku tako više odgovara, na raspolaganju stoji pojednostavljeni bazični prikaz, koji prikazuje samo trenutnu sobnu temperaturu i isključivo dozvoljava promenu željene sobne temperature. Podešavanje parametara može da se vrši putem jednostavnog i lako razumljivog menija. Ovaj meni takođe omogućava pristup dodatnim informacijama, kao što su potrošnja energije sistema i proizvedena toplota, kao i njihova raspodela između grejanja, hlađenja i zagrevanja vode za domaćinstvo, što daje detaljan uvid u efikasnost rada uređaja.


 

daikin_altherma_pomocni_grejac

Pomoćni grejač (backup heater) služi da "pomogne" u slučaju da uredjaj ne može da odgovori zahtevu korisnika.U slučaju eventualnog kvara na spoljnoj jedinici
Hidromodul omogučava grejanje sa pomoćnim grejačima. Medjutim toplotna pumpa može da obezbedi 90-95%  godišnjih grejanih zahteva(po prosečnoj zimskoj temperaturi od - 7C) , preostalih 5-10 % isporučuje pomočnim električnim grejačem . U praksi se odabira snaga toplotne pumpe koja može da pokrije  60 % od grejnih potreba u najhladnijem danu .

Spoljne jedinica je posebno dizajnirana za rad u ekstremno hladnim uslovima. Daikin inženjeri podvrgavaju uredjaj veoma teškim testovima, simulirajući najteže moguće uslove rada. Pogledajte video

 

 

daikin_altherma_u_prostoriji

daikin_altherma_unutrasnja_u_kuhinji

daikin_altherma_spoljna jedinica_na fasadi

Recenzije korisnika

Napišite Recenziju

Garancija na uređaj se ne priznaje ukoliko uređaj nije montiran od strane ovlašćenog servisa i po pravilima struke. ACS Shop Service garancija - omogućujemo Vam do 5 godina garancije, uz obvezan godišnji redovan servis (na svakih 12 meseci ).

* nastoji da bude što preciznija u opisu svih proizvoda, ali ne možemo da garantujemo da su svi opisi kompletni i bez grešaka.

** Sve cene su sa uračunatim PDV-om.